fbpx

לפרטים נוספים, התקשרו: 054-6968842

איכויות הופכיות (כמו חופש ומחויבות) יכולות להתנגש זו בזו וליצור קונפליקט.
או להשלב זו בזו וליצור שלמות.
זה תלוי רק ביחס שלנו אליהן

מהו טיפול בשיטת אומניתרפי?

אז מה קורה בעצם במפגש טיפולי בשיטת אומניתרפי?

הטיפול מורכב משלושה חלקים:


חלק ראשון:

 במפגש ראשון, נקדיש את הזמן בעיקר להכרות, בירור ודיוק המטרה לשמה הגעת לטיפול.

במפגשים הבאים החלק הזה של השיחה יוקדש לשיתוף על אירועים משמעותיים שחווית בשבוע שעבר מאז הטיפול האחרון, שיתוף של מה קורה כרגע והבנה על מה מתמקד במפגש הנוכחי.
חלק זה יכול לערוך 10 דקות או 30 דקות, לפי הצורך.


חלק שני:

 נעבור מהכורסאות למיטת הטיפול.

בחלק זה המטופל שוכב על מיטת הטיפולים, בלבוש מלא (רצוי שיהיו בגדים נוחים). המטפל משתמש בטכניקות מגע שונות תוך כדי הנחיה לשימוש בנשימה, תנועה, קול ובתשומת הלב. כך למעשה נוצרת מעין שיחה בין המטפל למטופל.
חוויות פנימיות, רגשות ומחשבות, מקבלות מקום וביטוי ויחד חוקרים את אותם מצבים קונפליקטואלים אותם מבקש המטופל לשנות.


 
חלק שלישי:

אינטגרציה – חוזרים לשבת ולדבר.

בדקות האחרונות של המפגש, נאסוף את כל מה שעברנו בטיפול במטרה לחבר את החוויה הגופנית שנחוותה על מיטת הטיפולים, בצורה שלמה יותר לנושא בחיים עליו עובדים.

נאסוף את המסקנות והתובנות המרכזיות שעלו מתוך הגוף ונבחר "משימת תשומת לב" לתרגל במהלך השבוע, עד הטיפול הבא.

מהי "משימת תשומת לב"?

בסוף כל מפגש נמקד את הדרך שבה האדם יכול להמשיך ולהכניס את השינוי לתוך החיים.


למה לשים לב? כיצד לזהות בחירות חדשות שמתאפשרות בעקבות הטיפול?

כמובן שככל שהאדם מתקדם יותר בתהליך הוא מסוגל להשתנות מהר יותר, להפנים מהר יותר את התהליך, למרות שלא תמיד מהר יותר זה טוב או עמוק יותר….


למי ולמה טוב הטיפול?

הטיפול מתאים למי שמעוניין לגעת בלב הדברים!

למי  שמעוניין בתהליך טיפולי שנוגע עמוק, בצורה עדינה אך מאד ישירה. כי את הגוף אי אפשר לשקר.

הטיפול מציע פתרון לשלל מצבים רגשיים שיצאו מאיזון ומכרסמים באיכות חייו של האדם או למי שזקוק לליווי בזמן משבר.


מצבים רגשיים:

  • התמודדות עם התפרצויות כעס
  • התמודדות עם דיכאון
  • קושי בהצבת גבולות
  • תחושת "אובדן דרך" ובלבול
  • חרדות

מצבים משבריים:

  • פרידה מבן/בת זוג
  • אובדן אדם קרוב
  • מעברים בחיים
  • משבר כתוצאה מחולי, או תאונה

צמיחה והתפתחות אישית

  • חיבור לייעוד
  • העמקת הקשר עם הגוף והרגש
  • צורך בהתחדשות
  • רכישת כלים לעבודה פנימית


כמה זמן אורך התהליך?

אורך התהליך והדינמיקה שלו משתנים כמובן מאדם לאדם וממצב למצב.

אפשר לומר ששלושה חודשים זה זמן המינימום בכדי ששינוי משמעותי יחל להתרחש. למרות שכבר מהטיפול הראשון נגע בדברים המהותיים, לוקח זמן לתהליכי למידה ורפוי עמוקים להתרחש.

לרוב, אם תהליך ימשך מעל שנה, ניזום הפסקה, בהסכמה משותפת, בכדי שהאדם יפנים את התהליך ולא יפתח תלות במטפל.

תדירות המפגשים יכולה להיות אחת לשבוע (לפחות בשלושת החודשים הראשונים) או אחת לשבועיים. תלוי במצב האדם וצרכיו וגם במטפל.


מה היתרון של עבודה דרך הגוף? (לעומת טיפול ורבלי בלבד)

 הגוף אוגר בתוכו את כל הזכרונות שלנו, הפחדים, המכאובים, השמחות וההצלחות. הוא מבטא בדיוק נמרץ את מי שאנחנו על סגולותינו ודפוסי ההתנהגות שלנו. הגוף הפיזי נמצא על "קו התפר" בין עולמנו הפנימי לבין מציאות חיינו החיצונית. בגלל כל אלו, הוא הופך להיות כלי רב עוצמה בכל תהליך של שינוי. פעמים רבות הבנה של הבעיה לבדה, אינה מספיקה בכדי ליצור שינוי. עבודת הגוף נוגעת בחוויה הפנימית ומאפשרת לשנות את ההתניות שלנו מהשורש.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן